Yalnız Mesajı Göster

El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )



El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )

Malzemesi:
1 adet kabak
5-6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Bir miktar sumak ekşisi
Yeterince tuz

Yapılışı:
Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilirEl turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla