Konu
:
El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )
Yalnız Mesajı Göster
El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )
El Turşusu Tarifi ( Osmaniye )
Malzemesi:
1 adet kabak
5-6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Bir miktar sumak ekşisi
Yeterince tuz
Yapılışı:
Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır
Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır
Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur
Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur
Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir
El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul