Konu
:
Pasta Yapımında Kremanın Önemi Ve Çeşitleri
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Yapımında Kremanın Önemi Ve Çeşitleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Yapımında Kremanın Önemi Ve Çeşitleri
Pasta yapımında kremanın önemi ve çeşitleri
Pastayı pasta yapan en önemli malzeme kremadır
Kremasız pastanın kekten veya pandispanyadan bir farkı kalmaz
Pastaların içinde ya da üstünde çeşitli kremalar kullanılır
Pasta fırından çıkınca pasta olmaz
Bir hamurun pasta olabilmesi için hamurun içinin ve üstünün krema ile kaplanması gerekir
Pastanın içine marmelat, jöle ve meyve sosu gibi sosların konulması, pastanın tatlanmasını sağlar
Bu soslar pastaya yeteri kadar tat verdiği için, krema pastanın içine değil üstüne sürülür
Çok kullanılan krema çeşitleri
Kremşanti
Evde yapmak mümkün olduğu gibi hazır olarak da satılır
Sıvı ve toz halindedir
Toz halindeki kremşanti süt ile çırpılır
Genel tarifte başka bir şey belirtilmemişse kıvamını tutturmak için bir paket kremşanti, bir bardak sütle çırpılır
Pasta kreması
Profiterolun içine, pastanın arasına ve üzerine konulur
Evde hazırlamak istiyorsanız, malzeme olarak;
250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya, kullanabilirsiniz
Tüm bu malzemeleri tencere koyup, puding yapar gibi pişirebilirsiniz
Krema piştikten sonra devamlı olarak karıştırarak soğumasını sağlayıp, öyle pastaya ilave edin
Icing Kaplama ( Glace Icing )
Genellikle kurabiyelerin üzerini kaplamak için kullanılır
Yapımı oldukça kolaydır
Kurabiyenin üzerine ilk döküldüğünde parlak bir görünümü vardır
Donmaya başladıkça görüntüsü matlaşır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul