Konu
:
Kavruntu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kavruntu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavruntu Tarifi
1 kg taze fasulye
5-6 adet kuru soğan (orta boy)
7-8 diş iri sarımsak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tarifin orjinal yapısında fasulye turşusu kullanılıyor
Elinde olanlar için belirteyim bir gün önceden suda bekletilerek tuzu çıkartılır
Biz şimdi listemize göre anlatalım
Fasulyelerimizi çok iyi haşlıyoruz, sızdırıyoruz
Tenceremize soğanlarımızı piyaz şeklinde, sarmısağımızı küçük küçük doğruyoruz
Sıvı yağ ile kavuruyoruz
Fasulyelerimizi iki avucumuzda çok iyi sıkıyoruz ve tencereye ekliyoruz
Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kavuruyoruz
(5 dk yeterli)
Servis yapabilirsiniz
Bu arada belirteyim yanına söğüş doğranmış salatalık çok yakışıyor
Akşam yemeğinde yeneceği gibi ikindi çayında salata yada zeytinyağlı olarak da yenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul