Konu
:
Peynirli İspanak Köftesi [Resimli Anlatım]
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli İspanak Köftesi [Resimli Anlatım]
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli İspanak Köftesi [Resimli Anlatım]
Peynirli Ispanak Köftesi [Resimli Anlatım]
Malzemeler:
Yarım kg ıspanak
Beyaz peynir
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı galeta unu ya da ufalanmış bayat ekmek
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
Ceviz içi
Tuz, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı
Ispanaklar ayıklanıp bol suyla yıkansın
Tencereye alınıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişsin
İyice süzülüp doğransın (Donmuş ıspanak kullanırsanız, bu aşamayı es geçebilirsiniz)
Geniş bir tavada 1 kaşık margarini eritilip ıspanak eklensin
Bir tutam tuz ilavesi ile bir iki dakika kavrulsun
Ekmek içi, kaşar peyniri ve yumurta eklensin, yoğurulsun
Pişmiş, hafif ılımış ıspanaklar ilave edilsin
Harç 6 eşit parçaya ayrılsın ve tavaya güzelce yerleştirilsin (Kaşıkla karışım tepsiye kabaca konsun içerisine çay bardağı oturtulsun, kaşık ile harç bardağın dış çepelerine bulansın
Sonrasında güzelce kaldırılsın)
Beyaz peynir çukurlara sığacak şekilde dilimlensin, ıspanak köftelerinin çukur kısımlarına yerleştirilsin
1 kaşık margarin küçük bir tavada eritip peynirli köftelerin üzerine gezdirilsin
En üste birer adet ceviz içi konsun
180 derece fırında peynirler hafif kararıncaya kadar (15-20 dakika) pişirilsin
Keyfe keder salata ile servis edilsin (Resimde sumaklı soğan salatası ile servis edilmiştir
)
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul