Yalnız Mesajı Göster

Kızartma Kalamar

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Kalamar



Gerekli malzeme: 4 kişi için 750 gr kalamar, tuz, un, ayçiçeği yağı, yu­murta
Küçük mürekkep balığını bol su ile yıkayın Mutfak kâğıdı ile kurulayın Una sonra yumurtaya bulayın Çukur­ca bir kızartma kabının içine bolca yağ koyun Yağ kızınca kalamarları üstüs-te gelmeyecek, birbirlerine yapışmaya­cak sayıda yağın içine atıp kızartın Her kızartma 2-3 dakika sürer, üstlen sararmağa başlayınca yağdan çıkarın bir süzgeçte tutarak yağın fazlasını a-kıtın, sıcak scak sofraya götürün

Alıntı Yaparak Cevapla