Konu
:
Ermenek Yemekleri(İçel)
Yalnız Mesajı Göster
Ermenek Yemekleri(İçel)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ermenek Yemekleri(İçel)
Ermenek Yemekleri(İçel)
Tarhana Başı
GEREKLİ MALZEMELER
* Bulgur
* Haşlanmış patates
* Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir)
* İnce kıyılmış maydanoz
* İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan)
* Biber ve domates salçası
* İsteyen için ince kıyılmış soğan
* Kavurma yağsızsa biraz yağ
YAPILIŞI
* Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir
İçine yeter ölçüde 1/1 oranında bulgur ilave edilir
Domates ve biber salçaları sıcak suyla sulandırılarak ilave edildikten sonra bulgur şişinceye kadar beklenir
Fesleğen,maydanoz,kıyma yağ ve soğanda eklenerek iyice yoğrulur
Kıvamlı hale gelince elle şekil verilen tarhanabaşılar teflon tavada yeterince pişirilir ve servis yapılır
Afiyet olsun
+Batırık
GEREKLİ MALZEMELER
* Kişi başına bir çay bardağı düğürcük
* Gayet ince çekilmiş ceviz içi
* Bir demet madünüs(maydanoz)
* Rendelenmiş eğrim(domates)
* Bir baş soğan
* Birkaç yeşil biber
* Küçük bir demet feslikan(fesleğen)
* Taze yeşil salatalık
Bunlar içine koymak için gereken malzemelerdir
Ayrıca isteğe bağlı olarak yanında yemek için;
* Yeşil ve kırmızı domates
* Haşlanmış lahana ve yaprak(bağ yaprağı)
* Salatalık
* Marul
* Yeşil soğan
* Tatlı veya acı biber(Ben süs biberini tercih ederim) v
s
YAPILIŞI
* Bir tepsiye veya küçük leğene düğürcük ve rendelenmiş domates konur
Maydanoz,soğan,yeşil biber incecik kıyıldıktan sonra üstüne ilave edilir
Yoğrulmaya başlanır
Gerekirse bir miktar su ilave edilerek,kıvamlı macun haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edilir
En sonunda ince çekilmiş ceviz içi ilave edilerek yoğurma işlemi tamamlanır
Sulandırmadan önce bir kısmı sıkma yapılarak ikram edilir ve kalite kontrolü yapılır
Daha sonra sulandırılarak üstüne ince doğranmış yeşil salatalık,fesleğen ve maydanoz ilave edilir ve servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul