Konu
:
Et Pişirme Usulleri
Yalnız Mesajı Göster
Et Pişirme Usulleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Pişirme Usulleri
Et Pişirme Usulleri
a — Kebap:
Et ilkönce hiç su katmadan hafif esmerleşinceye kadar kavrulur
Bundan sonra tek başına pişecekse çok az su ilâve edilir
Sebze katılacaksa, su ilâve etmeye lüzum yoktur
b — Kızartma:
Kızartma için çok kızgın olmayan fırın kullanılır
Et fırına sokulurken yağlı olan tarafın üste gelmesine dikkat edilir
c — Izgara:
Izgara hafif ateşte yapılır
Etler buzdolabından alındıktan sonra biraz bekletilir ve ızgara yapıldıktan sonra tuzlanır
IzaarnHr
etin lezzetini kaybetmemesi için yalnız bir kez çevrilmesi yeterlidir
Izgara bazen tavada yapılabilir
Bu durumda etin yağ vaziyetine göre tavaya yeteri kadar yağ atmak lâzımdır
Et yağ bıraktıkça tavadaki yağ alınır
d — Suda haşlama (Söğüş):
Ete bol miktarda su katarak pişinceye kadar kaynatmalıdır
Arta kalan su çorbalarda kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul