Konu
:
Yağlı Fransız Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yağlı Fransız Hamuru Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlı Fransız Hamuru Tarifi
Yağlı Fransız Hamuru Tarifi
350 gr (3 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
250 gr tereyağı (küçük parçalara bölünmüş)
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
4-5 çorba kaşığı su
Unu ve tuzu bir mermer tezgaha eleyip ortasını çukur yaparak, yağ ve yumurta sarılarını koyunuz
Parmaklarınızın ucuyla yağ ve yumurta sarılarını zaman zaman sudan koyarak una yediriniz
Bütün malzemeyi una yedirene kadar bu işleme devam ediniz
Sonra hamuru hafifçe yoğurup top biçimi veriniz
Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız
Not: Yağlı Fransız hamuru, daha çok etli tartlarda kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul