Yalnız Mesajı Göster

Yağlı Fransız Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Fransız Hamuru Tarifi



Yağlı Fransız Hamuru Tarifi

350 gr (3 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

250 gr tereyağı (küçük parçalara bölünmüş)

2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)

4-5 çorba kaşığı su

Unu ve tuzu bir mermer tezgaha eleyip ortasını çukur yaparak, yağ ve yumurta sarılarını koyunuz

Parmaklarınızın ucuyla yağ ve yumurta sarılarını zaman zaman sudan koyarak una yediriniz Bütün malzemeyi una yedirene kadar bu işleme devam ediniz Sonra hamuru hafifçe yoğurup top biçimi veriniz

Hamurun üstünü yağlı kâğıtla örtüp 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kullanınız

Not: Yağlı Fransız hamuru, daha çok etli tartlarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla