Konu
:
Soslu Çitari Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Çitari Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Çitari Tarifi
Soslu Çitari Tarifi
1 tatlı kaşığı yağ
4 adet çitari filetosu (150'şer gramlık)
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı Balık Suyu
1 su bardağı Beyaz Sos
1 çay kaşığı anason
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı Sos Hollandez
1 çorba kaşığı vurulmuş krema
1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz
1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız
2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz
Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz
3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız
Not: Bir Akdeniz balığıdır
Küçükleri İzmir'in meşhur çıprasıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul