Yalnız Mesajı Göster

Soslu Çitari Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Çitari Tarifi



Soslu Çitari Tarifi

1 tatlı kaşığı yağ

4 adet çitari filetosu (150'şer gramlık)

1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan

1 kahve fincanı Balık Suyu

1 su bardağı Beyaz Sos

1 çay kaşığı anason

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı sirke

1 çorba kaşığı Sos Hollandez

1 çorba kaşığı vurulmuş krema

1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz 1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız

2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz

3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız

Not: Bir Akdeniz balığıdır Küçükleri İzmir'in meşhur çıprasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla