Konu
:
Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Balığı Pişirme Yöntemleri
BARBUNYA
Parlak kırmızı iri pullu, kolay temizle-nebilen pembe kırmızı renkte, lezzetli, beyaz ve sıkı etli olan barbunyanın yan taraflarında kirli san şeritler vardır
Karın yüzgeci göğsünde bulunur
Alt çenesinde çatallı iki bıyığı vardır
25-30 santimetre uzunluğunda, ortalama 200-300 gram ağır-lığmdadır
Kışları dibi kumsal denizlerde bulunur
Bahar aylarında sahillere yaklaşır
Karadeniz ve Marmara Denizî'nde avlanır
Kış aylarında barbunya zayıf olduğu için tavası yapılır
Hazirandan sonra yağlanmaya başlar
Izgarası lezzetli olur
Kasım ayında iyice yağlanmıştır
Barbunyanın bir türü de "Tekir" balığıdır
Barbunyanın alnı dik, tekirin alnı ise kubbe biçimindedir
Kayalık yerlerde yaşayan tekirin pişirme özellikleri de barbunyaya benzer
Izgara ve tavası lezzetli olur
Barbunya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul