Konu
:
Keşkek Tarifi ( Yörük )
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Tarifi ( Yörük )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek Tarifi ( Yörük )
Keşkek Tarifi ( Yörük )
MALZEMELER:
2 su bardağı göçe (dövme, aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
1 kg kemikli parça et (gün görmez dana döşü)
1-2 parça ilikli kemik
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet limon
Kaymak
HAZIRLANIŞI:
Ayıklanıp temizlenmiş buğday ve nohut ıslatılır
Ertesi gün parça et, ilikli kemik ve ıslatılan malzeme çömleğe konulup tuz ilave edilerek akşamdan mahalle fırınına konur
Sabah erkenden fırından alınır
Etin kemikleri ayrılır ve etler lif lif olup taneler ezilinceye kadar büyük bir tahta kaşıkla dövülür
Dövülürken kaymak ilave edilir
Diğer tarafta kızdırılan tereyağına kırmızıbiber ve karabiber eklenerek sos hazırlanır
Servis tabağına alman keşkeğin üzerine, yağını alması için limon sıkılır
Hazırlanan sos, üzerine dökülerek servis edilir
Not: İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde, genellikle düğünlerde pişirilir
Dana eti yerine tavuk eti ile de yapılmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul