Yalnız Mesajı Göster

Gümüş Balığı Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gümüş Balığı Tavası Tarifi



Gümüş Balığı Tavası Tarifi

1 kg gümüş balığı

yarım demet maydanoz

1 bardak zeytinyağı

1 bardak un

4 adet yumurta

tuz

karabiber

3-4 yumurta bir kaba kırılarak akı sarısı birbirlerine adam akıllı karışacak şekilde çırpılır Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanıp biberlenir, una bulanır

Küçük oldukları için de üçer, dörder tanesi kuyruklarından birbirlerine yapıştırılır Balıklar kuyruklarından tutulup yumurtaya bulandıktan sonra içinde zeytinyağı kızdırılan tavaya konur Yağda kızaran balıklar çıkarılarak kağıt kaplanmış bir tepsiye alınır

Sonra servis tabağına aktarılır, maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla