Konu
:
Gümüş Balığı Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gümüş Balığı Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gümüş Balığı Tavası Tarifi
Gümüş Balığı Tavası Tarifi
1 kg gümüş balığı
yarım demet maydanoz
1 bardak zeytinyağı
1 bardak un
4 adet yumurta
tuz
karabiber
3-4 yumurta bir kaba kırılarak akı sarısı birbirlerine adam akıllı karışacak şekilde çırpılır
Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanıp biberlenir, una bulanır
Küçük oldukları için de üçer, dörder tanesi kuyruklarından birbirlerine yapıştırılır
Balıklar kuyruklarından tutulup yumurtaya bulandıktan sonra içinde zeytinyağı kızdırılan tavaya konur
Yağda kızaran balıklar çıkarılarak kağıt kaplanmış bir tepsiye alınır
Sonra servis tabağına aktarılır, maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul