Yalnız Mesajı Göster

Mortan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mortan Tarifi



Mortan

10 Dilim tost ekmeği
10 Dilim macar salamı
1 Adet kırmızı et biberi
2 Adet tatlı yeşil biber
2 Dilim kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Adet yeşil zeytin

# Ekmek dilimlenir, kenarları salam dilimlerinin çapı kadar kesilir
# Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı ince bir tabaka halinde sürülür
# Üzerine salam dilimi, kaşar peyniri dilimi, kesilmiş kırmızı ve yeşil biber en son olarak da bir zeytinin yarısı konur
# Üst üste bütün malzemeler konduktan sonra ekmek dilimlerinin ortasına dikey olarak kürdan saplanır
# Küçük bir tepsiye ya da düz tabağa dizilerek servise sunulur

Not: Profesyonel kanepe yapımında, tereyağı önce çırpılır sonra sürülür

Alıntı Yaparak Cevapla