Konu
:
Funiyki Tarifi (Bulgaristan)
Yalnız Mesajı Göster
Funiyki Tarifi (Bulgaristan)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Funiyki Tarifi (Bulgaristan)
Funiyki Tarifi (Bulgaristan)
Hamur:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz
)
Kreması:
1 kg süt
1 paket Ahududu aromalı nişasta(Bulgaristan malzemeleri satan pazarlarda bulunabilirsiniz
)
1 su bardağı şeker
Yarım bardak su
Üzeri İçin:
1 kâse öğütülmüş ceviz
Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Bir kâsede nişastayı yarım bardak suyla topak olmadan karıştırıyoruz
Sütü tencereye koyup ılınınca nişastayı ekleyip karıştırıyoruz
Şekeri de ekleyip muhallebi oluncaya kadar pişiriyoruz
Muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakıyoruz
Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz
Yufkalardan 1–2 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz
Kestiğimiz külah kalıplarına doluyoruz
Sarma işlemini en alttan başlayarak yapıyoruz
(Sarma işlemi sırasında her şerit birazcık (1 mm kadar) diğerinin üstüne gelmeli, yani hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor
)
Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor
Önceden 180–200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz
Bir tepsiye koyup soğumalarını bekliyoruz
Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz
Not: Benim kalıplarım Bulgaristanda çok sevdiğim bir arkadaşımdan hediye ama kalıpları pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul