Konu
:
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır
Yalnız Mesajı Göster
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır
Aldığınız yiyecek ve içecekleri eğer doğru şekilde depolar, hazırlar ve pişirirseniz besin değerini koruyarak sağlıklı beslenmiş olursunuz
Ülkemizde ve dünyada ölümlerin birinci nedeni kalp ve damar hastalıklarıdır
Kalp ve damar hastalıklarının en önemli nedenlerinden olan beslenme faktörü, yiyeceklerin pişirme yöntemleri ile doğrudan ilintilidir
Özellikle kızartılarak ve kavrularak yapılmış yemeklerde oluşan bazı zararlı maddeler kalp damar sağlığı başta olmak üzere sağlığa zarar verebilir
Yine vitamin, mineral ve diğer besin öğelerinin hazırlama ve pişirme esnasında kayba uğraması yeterli ve dengeli beslenememe ile sonuçlanır
Bunun sonunda da yine önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebiliriz
Tüm yiyecek gruplarını ayrı ayrı irdeleyerek en doğru saklama, hazırlama ve pişirme yöntemlerini irdeleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul