Yalnız Mesajı Göster

Havyar Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havyar Tarifi



Havyar Tarifi

Havyar sadece mersin balığı yumurtası ile hazırlanmış olanı hakiki havyardır Rengi, gri ve irice taneli olan taze havyar ayrıca taneleri orta boyda olan ezilmiş çok koyu renkte olan da vardır

Havyara benzeyen diğer mahsullere balık yumurtası adı verilir

Morina balığı yumurtası (küçük pembe renkte)

Som balığı yumurtası (iri pembe renkte)

Havyarlar: Biri (Siyah Havyar), diğeri (Kırmızı Havyar) dır

Havyarlar da, balıkların yumurtalarının salamurasından =

En makbulü siyah havyardır Ve çok pahalıdır Salmure d'oeufs de poissons yapılır

Havyarlar, yalnız aperatif olarak sunulur

En âlâ havyar, Rusya'nın Volga nehrinden çıkarılır

Havyar, altı ay müddetle fıçılarda kalsa bozulmaz

Aşağı kalitede olarak (kırmızı havyar) namiyle tanılan (tarama) dediğimiz havyar dahi mevcuttur Ve ucuzluğu hasebiyle daha boldur

Bu cins havyar da, Karadenizin kefal ve sazan balıklarından çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla