Konu
:
Havyar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havyar Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havyar Tarifi
Havyar Tarifi
Havyar sadece mersin balığı yumurtası ile hazırlanmış olanı hakiki havyardır
Rengi, gri ve irice taneli olan taze havyar ayrıca taneleri orta boyda olan ezilmiş çok koyu renkte olan da vardır
Havyara benzeyen diğer mahsullere balık yumurtası adı verilir
Morina balığı yumurtası (küçük pembe renkte)
Som balığı yumurtası (iri pembe renkte)
Havyarlar:
Biri (Siyah Havyar), diğeri (Kırmızı Havyar) dır
Havyarlar da, balıkların yumurtalarının salamurasından =
En makbulü siyah havyardır
Ve çok pahalıdır
Salmure d'oeufs de poissons yapılır
Havyarlar, yalnız aperatif olarak sunulur
En âlâ havyar, Rusya'nın Volga nehrinden çıkarılır
Havyar, altı ay müddetle fıçılarda kalsa bozulmaz
Aşağı kalitede olarak (kırmızı havyar) namiyle tanılan (tarama) dediğimiz havyar dahi mevcuttur
Ve ucuzluğu hasebiyle daha boldur
Bu cins havyar da, Karadenizin kefal ve sazan balıklarından çıkarılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul