Konu
:
Otlu Erişte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Erişte Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Erişte Tarifi
Otlu Erişte
1 paket Pastavilla Erişte
1 yemek kasığı zeytinyağı
2 yemek kasığı Sek Tereyağı
1 su bardağı (rendelenmiş) tulum
peynir
i Tuz
Sosu İçin
4
yemek
kasığı Tat Menemen Harcı
2 yemek kasığı Sek Tereyağı
10 adet
mantar
4 adet taze
soğan
4 adet taze
soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı Sek Sıvı Krema
Tuz, kara
biber
Kaynamış suyun içine tuz, zeytinyağı ve erişteyi koyup haşlayınız
Haşlanmış eriştenin suyunu süzüp tereyağı ile yağlayınız
Sosu için y
ayva
n bir tencerede tereyağını kızdırıp İçine doğranmış
mantar
ları İlave ediniz
Mantarlar renk alıncaya kadar kavurunuz
Daha sonra İçine kıyılmış taze
soğan
, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırınız
En son olarak Tat Menemen Harcı, tuz ve kara
biber
i ilave edip kısık ateşte bir süre pişiriniz
Sosu ateşten alıp İçine sıvı
krema
yı ilave ediniz
Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız
Sosu yağlanmış erişteye ilave edip karıştırınız
Servis
tabağına aldığınız otlu eriştenin üzerine rendelenmiş beyaz
peynir
i serpip sıcak olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul