Konu
:
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
4 adet derisiyle birlikte levrek fileto (600 gram)
50 gram tereyağı
4 adet mandalina
Yarım limon
Dereotu
Tozşeker
Tuz'
Karabiber
1 adet jülyen doğranmış mandalina kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile ısıtın
Tereyağı eriyip kaynamaya başlaymca levrek filetoları tavayo aktarın
Filetoların derili kısmını 1 dakika soteleyin
Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp ters yüz ettikten sonra 2 dakika daha pişirin
Tavadan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdının üzerine dizip yağını süzün
Tavanın içinden jülyen doğranmış mandalina kabuğunu alın
Aynı tavaya yarım çorba kaşığı dolusu tozşeker ekleyip karamelize edin
2 adet mandalina ve 1 adet limon suyu karışımını ekleyin
Kalan mandalinaları dilimleyip hazırladığınız şurupla birkaç dakika soteleyin
Levrek filetoları hazırladığınız mandalina sosu ve dereotu yaproklarıyla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul