Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Soslu Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Soslu Levrek Tarifi



Mandalina Soslu Levrek Tarifi

4 adet derisiyle birlikte levrek fileto (600 gram)

50 gram tereyağı

4 adet mandalina

Yarım limon

Dereotu

Tozşeker

Tuz'

Karabiber

1 adet jülyen doğranmış mandalina kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile ısıtın Tereyağı eriyip kaynamaya başlaymca levrek filetoları tavayo aktarın Filetoların derili kısmını 1 dakika soteleyin Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp ters yüz ettikten sonra 2 dakika daha pişirin Tavadan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdının üzerine dizip yağını süzün Tavanın içinden jülyen doğranmış mandalina kabuğunu alın Aynı tavaya yarım çorba kaşığı dolusu tozşeker ekleyip karamelize edin 2 adet mandalina ve 1 adet limon suyu karışımını ekleyin Kalan mandalinaları dilimleyip hazırladığınız şurupla birkaç dakika soteleyin Levrek filetoları hazırladığınız mandalina sosu ve dereotu yaproklarıyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla