Yalnız Mesajı Göster

İrlanda Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrlanda Yahnisi Tarifi



İrlanda Yahnisi Tarifi

12 parça (her biri yaklaşık 100 gr'lık) gerdan kısmından kuzu eti

1500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

500 gr soğan (iri doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

500 gr (2+1/2 su bardağı) soğuk su

Etlerin yağlarını iyice ayıklayınız Büyük bir tencerenin dibine bir sıra dilimlenmiş patates döşeyip üstünü sıvama soğan, sonra da bir sıra etle örtünüz Biraz tuz, biber ve kekik serpiniz

Bütün malzemeyi en üste patates sırası gelecek biçimde döşeyiniz

Suyu ekleyip tencereyi orta ateşe oturtarak kaynatınız Su kaynayınca, ateşin altını kısıp kapağını kapayarak, yavaş yavaş 2-2,5 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz Arasıra patateslerin dibe yapışmaması için tencereyi silkeleyiniz

Tencereyi ateşten alıp, yahninizi geniş bir servis tabağına aktararak servis ediniz

Not: İrlanda yahnisini tek başına ya da lahana ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla