Konu
:
İrlanda Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrlanda Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrlanda Yahnisi Tarifi
İrlanda Yahnisi Tarifi
12 parça (her biri yaklaşık 100 gr'lık) gerdan kısmından kuzu eti
1500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
500 gr soğan (iri doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
500 gr (2+1/2 su bardağı) soğuk su
Etlerin yağlarını iyice ayıklayınız
Büyük bir tencerenin dibine bir sıra dilimlenmiş patates döşeyip üstünü sıvama soğan, sonra da bir sıra etle örtünüz
Biraz tuz, biber ve kekik serpiniz
Bütün malzemeyi en üste patates sırası gelecek biçimde döşeyiniz
Suyu ekleyip tencereyi orta ateşe oturtarak kaynatınız
Su kaynayınca, ateşin altını kısıp kapağını kapayarak, yavaş yavaş 2-2,5 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz
Arasıra patateslerin dibe yapışmaması için tencereyi silkeleyiniz
Tencereyi ateşten alıp, yahninizi geniş bir servis tabağına aktararak servis ediniz
Not: İrlanda yahnisini tek başına ya da lahana ile servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul