Konu
:
Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!
Fransız mutfağından yaz türlüsü!
Malzemeler
200 gr
kabak
200 gr
patlıcan
2 adet bahçe domatesi
1er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, defne yaprağı, fesleğen ve mercanköşk
100 ml
su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
Sebzeleri temizleyin
Kabak, patlıcan ve biberleri 1-2 cm
kalınlığında küpler halinde doğrayın
Domatesleri sekize bölüp çekirdeklerini çıkartın
Soğan ve sarımsağı soyup yemeklik doğrayın
Yeşillikleri temizleyip, yaprakları büyük olanları kıyın
ilk önce soğanları renkleri değişene kadar kavurun
Sonra sırasıyla patlıcan, kabak, biberler, domates, sarımsak ve otları ekleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyu ilave edin
Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın
1
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul