Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!



Fransız mutfağından yaz türlüsü!

Malzemeler

200 gr kabak
200 gr patlıcan
2 adet bahçe domatesi
1er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, defne yaprağı, fesleğen ve mercanköşk
100 ml su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :

Sebzeleri temizleyin Kabak, patlıcan ve biberleri 1-2 cm kalınlığında küpler halinde doğrayın
Domatesleri sekize bölüp çekirdeklerini çıkartın Soğan ve sarımsağı soyup yemeklik doğrayın Yeşillikleri temizleyip, yaprakları büyük olanları kıyın

ilk önce soğanları renkleri değişene kadar kavurun Sonra sırasıyla patlıcan, kabak, biberler, domates, sarımsak ve otları ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyu ilave edin

Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın 1 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar

Alıntı Yaparak Cevapla