Konu
:
(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım
Yalnız Mesajı Göster
(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
(Sengeser) Yapması Basit Ama Tadını Tutturmak İçin Maharet Lazım
Sengeser
Altı kişilik yemek tarifi
Malzeme
1 kg kuşbaşı et, yarım kilo mercimek, iki baş büyük soğan, kurut, yeteri kadar yağ ve salça
Yapılışı:
Et ve mercimek ayrı ayrı pişirilir
Ayrı bir tencereye soğanlar halka halka doğranır
Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
İstenildiği kadar salça ilave edilir
Daha sonra et ve mercimek tencereye ilave edilir
Yeteri miktarda tuz ve az bir miktar su ilave edilerek 15 dakika orta ateşte pişirilir
Ayrı bir kapta kurut su ile ezilir
Pişen yemek servis tabaklarına servis yapılır
Üzerine istenildiği oranda ezilmiş kurut dökülür
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul