10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bon Bon Tavuk
Malzemeler:
750 gr yağlı tavuk, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 çorba kaşığı tahin, 2 adet taze
soğan, 1 çorba kaşığı toz şeker, 5 çorba kaşığı soya sosu, 2 adet taze soğan
(yeşil kısımları) 1 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz
Yapılışı:
Susam tanelerini bir tavaya koyun Hafif ateşte karıştırarak ve tavayı
sallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun Susamların rengi koyulaştıktan
sonra tavadan alıp soğutun Soğanları ince ince doğrayın Bir kaseye soğanları,
tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun Sık sık karıştırmaya devam
ederek sosu hazırlayın Tavuğun üzerini örtecek miktarda tencereye su koyarak
ateşe oturtun Kaynayan suya tavuğu yerleştirin Bir tutam tuz ilave edip
tencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin Pişen tavuğu sıcak sudan alıp,
soğuk suya koyarak soğutun Tavuk tamamen soğuduktan sonra suyunu süzün Tavuğu
kurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın Tavuğun butlarını,
kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın Ayırdığınız etleri ince
şeritler halinde kesin
|
|
|