10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasan Pasa Koftesi
Kofte harci:
500 gr koftelik kiyma
2 adet sogan, rendelenmis
1 dis sarimsak, dovulmus
2 dilim ekmek ici, islatilip suyu sikilmis
1 yumurta
1 tk tuz
1 ck karabiber
Patates Puresi:
4 orta boy patates, haslanmis ve kabuklari soyulmus
100 ml sut
1 yk tereyag
1 yumurta
1 tk tuz
Uzeri icin:
2-3 yk mozzarella veya kasar rendesi
Sos:
4-5 yk ezilmis domates (konserve), 3/4 kap kadar su ile karistirilmis
Tuz
Karabiber
Haslanmis patatesleri tencerenin icinde ezin, icine sut, tereyag ve tuzu katin Orta isida karistirarak pure haline getirin Yumurtayi ilave edin, karisitirin ve kenara alin
Firini 400 F (205 C) getirip isitin Kofte malzemelerini yogurun Birer parca koparip yuvarlatin Sonra ortasini cukur yapin, kucuk bir dolma haline getirin Icine tatli kasigi ile patates puresi doldurun Hafif yaglanmis buyuk boy pyrex icine yerlestirip, 25 dakika kadar firinda pisirin
Tepsiyi disari alin, uzerine kasar rendesi koyun Hazirladiginiz domates sosundan birer kasik koftelerin uzerlerine dokun Geri kalan sosu koftelerin aralarindan kabin icin bosaltin ve tekrar firina surun ve 10 dakika kadar daha peynirler eriyene kadar pisirin
|
|
|