10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Pirzola Tarifi
KUZU PİRZOLA
Malzeme:
15 adet kuzu pirzolası,
3 yumurta,
1/2 su bardağı un,
bir su bardağı galeta unu,
4 çorba kaşığı tereyağı,
4 adet domates,
2 diş sarmısak,
150 gr çubuk makarna,
rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
taze çekilmiş karabiber,
Tarif:
Pirzolalara tuz ve biber serpin Yumurtaları bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın Pirzolaları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp pişirilmek üzere hazır hale getirin Bir tavada 3 kaşık tereyağını kızdırın Pirzolaları kızan yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|