10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Hamsi Dolması Tarifi
Fırında Hamsi Dolması Tarifi
Malzeme: ( 4 Kişilik)
600 gr Hamsi (kılçıksız),
400 gr Patlıcan,
2 ad Sivri biber (ince kıyım),
1 ad Kuru soğan (ince kıyım),
2 ad Domates (soyulmuş,ince kıyım),
3 diş Sarımsak (ince kıyım),
1/2 bağ Maydanoz(kıyım),
150 gr Havuç (uzunlamasına dilimlenmiş),
300 gr Sıvıyağ,
30 gr Margarin,
Tuz
Yapımı:
Havuçlar ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanlar kızartılır, Margarin eritilip, soğan kavrulur Sivribiber, domates ve sarımsak ilave edilerek sotelenir, tuzu atılır Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir Havuçlar da patlıcanların üzerin dizilir Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konup, 4 adet aynı işlem yapılır Orta dereceli fırında 15-20 dk pişirilip, tabaklara konur Kalan sos ilave edilip ,servis yapılır
|
|
|