Konu
:
Beyti Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beyti Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyti Kebabı Tarifi
Malzemeler
Un 4 su bardağı
Domates 2 adet
Yaş Maya 1
5 su bardağı
Tuz istenildiği kadar
Ilık Su 1
5 su bardağı
Karabiber istenildiği kadar
Toz şeker Yarım su bardağı
Yumurta Sarısı 1 adet
Kıyma 500 gr
Sarımsak 6 diş
Kaşar peyniri 1 su bardağı rendelenmiş
Yapılışı
Maydanozu kıyın
Domatesleri rendeleyin
Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun
4 ince uzun köfte hazırlayın
Mayayı ılık suda eritin
Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın
üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın
Hamuru dört eşit parçaya bölün
ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınz Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın
Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün
önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul