Yalnız Mesajı Göster

Beyti Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyti Kebabı Tarifi



Malzemeler

Un 4 su bardağı
Domates 2 adet
Yaş Maya 15 su bardağı
Tuz istenildiği kadar
Ilık Su 15 su bardağı
Karabiber istenildiği kadar
Toz şeker Yarım su bardağı
Yumurta Sarısı 1 adet
Kıyma 500 gr
Sarımsak 6 diş
Kaşar peyniri 1 su bardağı rendelenmiş

Yapılışı

Maydanozu kıyın Domatesleri rendeleyin Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun 4 ince uzun köfte hazırlayın Mayayı ılık suda eritin Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın Hamuru dört eşit parçaya bölün ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınz Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla