Yalnız Mesajı Göster

Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi



MALZEME
1 adet tavuk
3 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
4 kaşık yağ
3 bardak tavuk suyu
tuz

HAZIRLANIŞI
İçi, dışı temizlenip tütsülenmiş tavuk, soğan ve havuçla bir tencereye konur, haşlanır Başka bir tencereye 4 kaşık yağ konup eritilir Haşlanmış tavuk, yağa konup kızaıtılır İki yanı pembeleşince çıkarılır Kanat, but ve göğüs etleri parçalara ayrılır Tenceredeki yağın içine haşlanan soğanla havuç ve ince ince parçalanmış domates ilâve edilip, 5 dakika pişirilir Bundan sonra aynı tencereye üç bardak tavuk suyu katıp on dakika kadar kaynatılır Bundan sonra, tenceredeki sosu süzgeçten bastıra bastıra süzmeli, bu suyu tavuğun üzerine döküp, sofraya çıkarmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla