Konu
:
Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tencerede Tavuk Kızartması Tarifi
MALZEME
1 adet
tavuk
3 adet
soğan
1 adet
havuç
2 adet
domates
4 kaşık yağ
3 bardak
tavuk
suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
İçi, dışı temizlenip tütsülenmiş
tavuk
,
soğan
ve
havuç
la bir tencereye konur, haşlanır
Başka bir tencereye 4 kaşık yağ konup eritilir
Haşlanmış
tavuk
, yağa konup kızaıtılır
İki yanı pembeleşince çıkarılır
Kanat, but ve göğüs etleri parçalara ayrılır
Tenceredeki yağın içine haşlanan
soğan
la
havuç
ve ince ince parçalanmış
domates
ilâve edilip, 5 dakika pişirilir
Bundan sonra aynı tencereye üç bardak
tavuk
suyu katıp on dakika kadar kaynatılır
Bundan sonra, tenceredeki sosu süzgeçten bastıra bastıra süzmeli, bu suyu tavuğun üzerine döküp, sofraya çıkarmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul