Yalnız Mesajı Göster

Konsome Tarifi (Tavuk)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konsome Tarifi (Tavuk)



KONSOME Tarifi (tavuk)

400 gr tavuk kıyması
4 yumurtanın akı
1800 gr (9 su bardağı) tavuk suyu
200 gr (1 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı tuz

Büyük bir tencereye tavuk kıymasi, tavuk suyu, su ve tuzu koyarak ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtınız Kaynamaya başlamadan hemen önce karıştırmayı durdurunuz Karışım kaynamaya başladıktan sonra 2+1/2-3 saat kaynatıp, bir kepçeyle üstüne tülbent gerilmiş bir tencereye (karışımı bulunduğu tencerede asla karıştırmayınız) aktarınız Konsomeyi içine değişik malzemeler ekleyerek yada tek başına servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla