Konu
:
Somonlu Mus Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Mus Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Mus Tarifi
Somonlu Mus Tarifi
4 adet yumurta beyazı
1000 gr mezgit balığı filatosu
4 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 Kg somon balığı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç kuzu kulağı
200 gr mayonez
Mezgit filetolarını yıkayın, mikserden geçirin ve tuzlayıp biberleyin
Sonra kremayı katın
Yumurta aklarını çırpıp kar köpüğü yapın ve bunu kaşık kaşık dikkatlice birinci karışıma yedirin
Bir kek kalıbının içini alüminyum folyo ile döşeyin ve üzerine bir sıra karışımınızdan yayın
Üzerine ince fileto şeklinde kesilmiş somonları yerleştirin
Tekrar harç, tekrar somon döşeyerek bu işleme kalıp dolana dek devam edin
150 derece ısıtılmış fırında ve Ben-Maride (yani sıcak su dolu bir tepsi içinde) 1 saat 30 dakika pişirin
Ayçiçeği yağı ile bir mayonez yapın
Sonunda 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin
Mayonez tamamlanınca buna ince kıyılmış kuzu kulaklarını da katın
Fırından çıkardığınız kalıp soğuyunca tersyüz edin
Bunu kek gibi dilimleyerek, yanında mayonezle ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul