Konu
:
Terbiyeli Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Levrek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Levrek Tarifi
Terbiyeli Levrek Tarifi
1 kg levrek balığı
500 gr sarı patetes (4 tane)
1 baş soğan
1/2 demet kereviz yaprağı
8 bardak su
Üstüne:
125 gr tereyağı (2 kahve fincanı)
1/2 demet maydanoz
1 tane limon (garnitür olarak)
tuz (1 çorba kaşığı)
Ölçülere göre su, kereviz yaprağı, dörde bölünmüş soğan, kabukları soyulmamış patates ve tuz bir tencereye konarak ateşe oturtulur
Patatesler pişince tencereden alınır ve ılımaya bırakılır
İyice yıkanmış ve ayıklanmış, enliğine doğru 6 eşit tekerlek halinde kesilmiş levrek tencereye konarak, kapağı kapatılır
Kuvvetli ateşte 20 - 25 dakika pişirilir
Balıklar, delikli kepçe ile tabağa alınır
Patateslerin kabukları ayıklanır ve ikiye bölünerek balığın etrafına, tabağa yerleştirilir
Üstlerine kıyılmış maydanoz karıştırılmış sıcak tereyağı gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul