Konu
:
Antep Terbiyeli Külbastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antep Terbiyeli Külbastı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Terbiyeli Külbastı Tarifi
Antep Terbiyeli Külbastı Tarifi
6 adet dana külbastı
Terbiye sosu için;
3 diş sarmısak
1 adet orta boy kuru soğan
½ demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı narekşisi (veya soya sosu)
6 çay kaşığı domates salçası
varsa 4 çay kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru kekik (varsa biberiye)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Marinat sosunu hazırlamak için; dövülmüş sarımsakları, incecik yemeklik doğradığınız soğanı derin ve geniş bir kaba aktarın
Zeytinyağı ve narekşisini ilave edin
(Narekşisi yoksa soya sosu kullanabilirsiniz)
Üzerine sırasıyla salçaları, yoğurdu, kekik ve naneyi katıp tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serptikten sonra çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri çırpın
Külbastıların her tarafını bu sosa bulayın
Soslu etlerin olduğu kabın üzerini kapatıp buzdolabında en az 1 gece bekletin
(etleri bu sosun içinde 1-2 gün bekletebilirsiniz)
Geniş bir teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırın
Etleri sosun içinden olduğu gibi çıkarın
Yüksek ısılı ateşte etleri önlü arkalı birer dakika kızartın
Sonra ısıyı orta ısıya getirin ve her bir yüzünü en az 2-3 dakika kızartın
Not: Tavadan aldığınız etleri özellikle bulgur pilavı ile servis yapmanızı öneririm
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul