Konu
:
Türlü Tavuk Kebabı Tarifi(Osmanlı Ramazan)
Yalnız Mesajı Göster
Türlü Tavuk Kebabı Tarifi(Osmanlı Ramazan)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türlü Tavuk Kebabı Tarifi(Osmanlı Ramazan)
Tedarik olunan bir adet
tavuk
güzelce temizlendikten ve bir mum yakılıp mumun ziyasında kabil-i tatbik olamayan kısımları da mükemmelen ütülendikten ve altı parça olmak üzere (iki bud, iki ayaklar ve de gövde) kemik kısımları birbirinden ayrılmaksızın kırıldıktan sonra bolca soğuk su ile yıkayıp tuz ve çentilmiş
soğan
ile de beyaz köpük gelinceye kadar ovuşturularak temizce bir daha sudan geçirip
tavuk
kokusu şu suretle izale ve def edilmiş olur
Çokça köz üzerine konulan ızgaraya parçaları dizilerek alt ve üstü layıkı vechile kızartarak tencereye yerleştirilir
İki üç
soğan
ı da ufak ufak çentip iki nihayet üç kaşık sade içinde biraz da arnavut
biber
i ile kızardıktan sonra mezkûr mahlut tencereye dökülür
Mevsimi ise tazesinden değil ise kurusundan maydanoz doğrayıp veya ufaldıktan sonra miktar-ı kifaye tuz ve baharatı da konularak ve üzerine iki üç parmak aşıncaya kadar da kaynar su ilavesinden sonra kapak kapatılıp tencereye ateşe oturtulur
Şöylece kuvvetli közde nihayet birbuçuk saat kaldıktan sonra tencere aşağı indirilerek sahanlara taksim veya öyle bir kayık tabağa çıkarılarak tenavül oluna
Hem hafif ve hazmı sehl olduğu gibi enfes suretle bir nevi yahni olacağından az masrafla vücuda gelecek yahni kırma
tavuk
kebabı yahnisi ismini alarak diğer yahnilere herhalde rahmet okutturur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul