Konu
:
Ton Balığı Pilakisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ton Balığı Pilakisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ton Balığı Pilakisi Tarifi
Ton Balığı Pilakisi Tarifi
500 gram ton balığı dilim
115 gr zeytinyağı (1/2 bardak)
150 gr soğan (2 orta)
100 gr havuç (2 orta)
125 gr sarı patates (1 büyük)
60 gr kereviz kökü (1 küçük)
1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası ya da 1 domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 bardak balıkların haşlandığı su
3 bardak su (haşlamak için)
2 tatlı kaşığı tuz
Küçük bir tencereye su konularak kaynatılır, bu suya iyice ayıklanmış balık dilimleri atılır
Çok kuvvetli ateşte 3 dakika kaynatılır sonra bir süzgeçten geçirilerek suyu başka kaba, balıklar de tamamen susuz olarak bir tabağa alınır
Süzülmüş balık suyundan bir bardak alınarak balıklarla bu bir bardak su bir tarafa bırakılır
Başka bir tencere alınır, buna yukarıdaki ölçülere göre zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğan konulur, soğanlar pempesi bir renk alıncaya kadar kavrulur
Bunlara fındık kadar doğranmış patates, kereviz kökü, tuz, balıklar, haşlanan sudan bir bardağa ve küçük doğranmış bir domates (domates yoksa salçası) katılır
Tencerenin kapağı örtülerek 25 dakika pişirilir
Sebzeler pişince bunlara maydanoz ile haşlanan balıklar ilâve edilir, iyice karıştırılarak ateşten indirilir
Soğumaya bırakılır
Soğuyunca tabağa alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul