Yalnız Mesajı Göster

Ton Balığı Pilakisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balığı Pilakisi Tarifi



Ton Balığı Pilakisi Tarifi

500 gram ton balığı dilim
115 gr zeytinyağı (1/2 bardak)
150 gr soğan (2 orta)
100 gr havuç (2 orta)
125 gr sarı patates (1 büyük)
60 gr kereviz kökü (1 küçük)
1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası ya da 1 domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 bardak balıkların haşlandığı su
3 bardak su (haşlamak için)
2 tatlı kaşığı tuz

Küçük bir tencereye su konularak kaynatılır, bu suya iyice ayıklanmış balık dilimleri atılır Çok kuvvetli ateşte 3 dakika kaynatılır sonra bir süzgeçten geçirilerek suyu başka kaba, balıklar de tamamen susuz olarak bir tabağa alınır Süzülmüş balık suyundan bir bardak alınarak balıklarla bu bir bardak su bir tarafa bırakılır
Başka bir tencere alınır, buna yukarıdaki ölçülere göre zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğan konulur, soğanlar pempesi bir renk alıncaya kadar kavrulur
Bunlara fındık kadar doğranmış patates, kereviz kökü, tuz, balıklar, haşlanan sudan bir bardağa ve küçük doğranmış bir domates (domates yoksa salçası) katılır Tencerenin kapağı örtülerek 25 dakika pişirilir Sebzeler pişince bunlara maydanoz ile haşlanan balıklar ilâve edilir, iyice karıştırılarak ateşten indirilir Soğumaya bırakılır Soğuyunca tabağa alınarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla