Konu
:
Sufle Sığır Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sufle Sığır Eti Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sufle Sığır Eti Tarifi
Sufle Sığır Eti Tarifi
1 demet ince kıyılmış maydanoz
100 gr mantar
1 adet dolmalık biber
1 çay kaşığı karabiber
2 gr soğan
60 gr rende kaşar
500 gr sığır kıyması
1 çay kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
3 adet domates
Dolmalık biberi, yıkayın ve küçük parçalara bölün
Soğanları soyun ve ince ince kıyın
Bu ikisini zeytinyağında kuvvetli ateşte öldürün
Önceden yıkanmış ve ince kesilmiş mantarları da içine katın
Domatesleri 30 dakika kaynar suda tuttuktan sonra soyun ve çekirdeklerini çıkartın, küçük parçalara bölün
Domatesleri kıymayla birlikte soğanların pişmekte olduğu tencereye katın
Mayonez, kekik ve diğer otları da ekleyin
Tuzunu, biberini ayarlayıp bir tutam da acı biber ekleyin
Kuvvetli ateşte, kapağını kapamadan pişirerek yemek suyunun buharlaşmasını sağlayın
Sonra ısıyı düşürüp birkaç dakika daha pişirmeye devam edin
Rende peyniri Ben-Maride eritin
Sonra kremayı katın, karıştırın
Karışım ılınınca içine yumurta sarılarını tuz, karabiber ve biraz acı kırmızıbiber katın
Yumurtaların beyazlarını kar köpüğü şeklinde çırpın ve bu köpüğü kaşık kaşık dikkatlice peynirli karışıma yedirin
Bir fırın kabına etli sebzeli karışımı iyice yayın
Üzerine peynirli yumurtayı karışımı örtün
150 derece ısıtılmış 20-25 dakika pişirin
Yemek hazır olur olmaz servise alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul