Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli İncik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli İncik Tarifi



Malzemeler
2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik

Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın
* Una bulayıp, sirkeleyin
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 15 saat yavaş yavaş pişirin
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın
* Tuz ve karabiberle tatlandırın
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla