Konu
:
İncik Elbasan Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İncik Elbasan Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncik Elbasan Tava Tarifi
İncik Elbasan Tava Tarifi
6 adet kuzu incik eti (iri iri parçalanmış kemiksiz kuzu eti de kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
Sosu için;
3 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Ayrıca;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru soğan ve havucu soyun
Soğanı bütün halde, havucu 1 santimlik halkalar halinde, etlerle birlikte çelik bir tencereye koyun
Üzerine 10 su bardağı su ekleyip haşlayın
Etler iyice yumuşayınca ocaktan alın
Etleri tencereden süzerek çıkarın
Diğer taraftan, sosunu hazırlamak için; yoğurt, yumurtalar ve unu derin bir kaba aktarıp topaksız hale gelinceye kadar çırpın
Pişen etin suyundan 4 su bardağı kadar ekleyip tekrar çırpın
Fırına dayanıklı seramik ya da cam bir kabı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın
Süzdüğünüz etleri bu kaba dizin
(havuç ve soğanı katmayın)
Üzerine sırasıyla tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği serpin
Hazırladığınız sosu da etlerin üzerine aktarın
Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul