Yalnız Mesajı Göster

Keledoş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş Tarifi



Keledoş Tarifi

MALZEMELER:
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç ak pancar
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut

HAZIRLANIŞI:
Nohut ve dövmeyi bir tencerede haşlanmaya bırakın Pişmesine yakın yeşil mercimeği ilave edin, hepsi piştikten sonra içine ak pancar ve kavurma etini ekleyin 10-15 dakika kaynatın Malzeme iyice pişince ezilmiş kurutu kaynayan tencereye ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan indirip üzerine tereyağı koyun Yağ, yemeğin sıcağı ile eridikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla