Yalnız Mesajı Göster

Provans Usulü Sığır Eti Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Provans Usulü Sığır Eti Tarifi



Provans Usulü Sığır Eti Tarifi

Aldığı kadar tuz

2 yemek kaşığı maydanoz

1 adet domates

2 adet soğan

Aldığı kadar karabiber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

05 su bardağı defne yaprağı

50 gr siyah zeytin

2 diş sarımsak

05 tatlı kaşığı kekik

Aldığı kadar muskat rendesi

1 Kg sığır eti

Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarımsak ve maydanozu soğanlara ekleyin 3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın Gerekirse arada, bir parçak sıcak su ilavesi yapın

Alıntı Yaparak Cevapla