Yalnız Mesajı Göster

Piliç Fırında Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Fırında Tarifi



Piliç fırında tarifi

Piliçleri temizleyiniz, bacaklarını vücuduna bağlayıp, tuz ve biberleyiniz Kenarlı bir tepsiye 2-3 soğan çentiniz Piliçleri üzerine yatırıp, 5-6 saat bırakınız Yuvarlak kesilmiş domatesleri üzerine ve kenarlarına diziniz Birkaç maydanoz kökü doğrayınız Arasına 1-2 defne yaprağı sıkıştırarak, üzerine birer parça tereyağı koyunuz Bir kepçe etsuyu gezdirip fırına sürünüz Arasıra piliçleri çevirerek ve bazen tepsinin kenarından kaşıkla suyunu alıp üzerlerine gezdirerek pişiriniz, tabağa alınca suyunu süzüp üzerine dökünüz

Not: Bu tarza pişirilen piliç, garmanjede saklanıp soğuk olarak kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla