Konu
:
Kenger Meftunesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kenger Meftunesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kenger Meftunesi Tarifi
Kenger Meftunesi Tarifi
Diyarbakırlılar Derneği
Yarım kg
yağlı parça kuzu ya da koyun eti suda hafif pişirilir
Sonra; temizlenmiş ve suda bırakılmış 2 kg
kenger, etin üzerine ilave edilir, ikisi birlikte hafif ateşte pişirilir
Kaşıkla karıştırılmaz
Piştikten sonra kengerin üzerini bir parmak geçecek kadar sumak suyu ve bir kaşık salça katılır
Et piştiği zaman yemek de pişmiş demektir
İstenirse sarımsak ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul