Konu
:
Çardak Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çardak Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çardak Kebabı Tarifi
Çardak Kebabı Yapılışı Mazemeleri
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 adet Kuru Soğan
4 diş Sarımsak
2 adet Domates
3 adet Sivri Biber
2/3 su bardağı Süt
5 çorba kaşığı Un
1 Yumurta
1 yemek kaşığı Tereyağ
100 gr Kaşar Peyniri
1 tatlı kaşığı Salça
Tuz, Kara Biber, Kekik
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirin
Tuz ve tereyağ ekleyin
Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın
Tuz ekleyin
15 cm
çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın
Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun
Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin
Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar
Peyniri koyun
Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul