Konu
:
Kuzu Pirzola İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzola İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzola İzgara Tarifi
Kuzu Pirzola Izgara Tarifi
1 kg kuzu pirzolası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (orta boy)
1 çorba kaşığı kekik (istenirse)
tuz
Pirzola kalemleri kasaba hazırlatılır, dövdürülür ve yarım parmak oluncaya kadar incelttirilir, yassılaştırılır
Bunlar bir sahana konur
Üzerine ölçülere göre zeytinyağı ile ince rendeden geçirilmiş soğanın suyu Karıştırılır, 1 - 2 saat dinlendirilir
Bu süre dolduktan sonra pirzolalar yağlanmış tel ızgaraya yerleştirilerek, harlı ama alevsiz mangal kömürü ateşinin üzerine oturtulur
Pirzolaların alt tarafı kızarıp üst tarafı terlemeye başlayınca öbür tarafı çevrilir
Böylece bir tarafı 4, diğer tarafı da 4 dakika olmak üzere kızartıldıktan sonra ılık bir tabağa alınır, tuzlanır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul