Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi



Malzemeler:

- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kırmızı soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı),
- Kekik

Yapılışı:
Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla