10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet dövülmüş tavuk göğsü,
- 1 su bardağı iç bezelye,
- 2 adet havuç,
- 2 adet kırmızı soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Karabiber, tuzot (1 yemek kaşığı),
- Kekik
Yapılışı:
Dövülmüş tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin Yağlanmış küçük fırın güveçlerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun Küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeleri katın Biraz kavrulunca pirinci ekleyin 1 kahve fincanı su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alın Tavuk güveçlerinin içlerine paylaştırın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|