Yalnız Mesajı Göster

Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi



Makarnalı Koyun Haşlaması Tarifi

1 kg koyun kol kürek eti
6 tane küçük kabak
5 tane domates
1 tane soğan
2 dolmalık biber
1 küçük tutam 0 numara çubuk makarna
3 tane havuç
1 dal kereviz

Et kemikli olarak birer porsiyonluk parçalara bölünür 10 bardak suyla birlikte pişirilir Kaynamaya başlayınca köpükleri alınır Sebzeler ayıklanıp bütün olarak ete ilâve edilir Kapak örtülerek orta ısılı ateşte, kemikle et birbirinden kolaylıkla ayrılacak hale gelinceye kadar kaynatılır Makarnalar kırılarak ilâve edilir ve tuz atılır Makarnalar piştikten sonra biraz karabiber atılır Yemek piştikten sonra içindeki su miktarı etin yüzeyine yaklaşık olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla