Yalnız Mesajı Göster

Tirit ( Konya ) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit ( Konya ) Tarifi



Tirit ( Konya ) Tarifi

4 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Dana kuşbaşı (400 gram)
Margarin (1, 5 çorba kasığı)
Pide (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (i çay kaşığı)
Kimyon (1 çay kaşığı)
Kuru soğan (yarım adet)
Maydanoz (1/6 demet)
Su (1,5 bardak, sıcak)
Sosu için:
Domates (2 adet)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Karabiber (varım çay kaşığı)
Tereyağı (1 çorba kaşığı)

Bİr tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin Eriyen yağın üzerine 400 gram dana kuşbaşını koyun ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına müsaade etmeden kavurun Kavrulan etin üzerine 1, 5 bardak sıcak su koyun ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatın
Diğer yanda sosu hazırlamak için 2 adet domatesi önce ortadan ikiye bölün ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin Aynı işlemi tüm domates parçaları için uygulayın
Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin Eriyen yağın içine rendelediğiniz domatesleri koyun Üzerine yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edin ve bu şekilde 1-2 dakika daha karıştırın Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın
1 adet pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın Pideyi boş bir tavanın içine alın Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın Kızaran pideyi tavadan alın Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın
Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezindirerek dökün Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin Yarım adet soğanı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin Son olarak 1/6 demet maydanozu ince ince dilimleyip etlerin üzerine serpiştirin ve yemeği servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla