Konu
:
Kuru Sahan Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Sahan Pirzola Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Sahan Pirzola Tarifi
Kuru Sahan Pirzola Tarifi
1 kg pirzola
1 çorba kaşığı yağ
1 baş soğan (ince kıyılmış)
4 adet domates (orta boy,ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 adet sivri biber
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı su
Bir tencereye yağ koyulup kızdırılır
Tavanın alacağı kadar pirzolayı sırayla dizip, 2 şer dakika alt ve üstü , kızartılıp sahana yerleştirilir
Hemen soğan ilâve edip bir dakika kavurarak domatesini, sivri biberini ve tuzunu ekleyerek 2 dakika karıştırarak kavrulur ve suyu ilâve edilir
Kaynatılarak sahanda bulunan pirzolaların üstüne ilâve edilir
Kekiği üzerine serperek kapağı kapatılır
Ağır ateşte 30 dakika pişirilip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul