Yalnız Mesajı Göster

Kuru Sahan Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Sahan Pirzola Tarifi



Kuru Sahan Pirzola Tarifi

1 kg pirzola
1 çorba kaşığı yağ
1 baş soğan (ince kıyılmış)
4 adet domates (orta boy,ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 adet sivri biber
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 su bardağı su

Bir tencereye yağ koyulup kızdırılır Tavanın alacağı kadar pirzolayı sırayla dizip, 2 şer dakika alt ve üstü , kızartılıp sahana yerleştirilir Hemen soğan ilâve edip bir dakika kavurarak domatesini, sivri biberini ve tuzunu ekleyerek 2 dakika karıştırarak kavrulur ve suyu ilâve edilir Kaynatılarak sahanda bulunan pirzolaların üstüne ilâve edilir Kekiği üzerine serperek kapağı kapatılır Ağır ateşte 30 dakika pişirilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla