Yalnız Mesajı Göster

Kolay Şato Briyan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Şato Briyan Tarifi



Kolay Şato Briyan Tarifi

5 parça bonfile
5 dilim ekmek
3 kaşık margarin
100 gr kaşarpeyniri
60 gr tereyağı
1 bardak et suyu
tuz - biber
domates
maydanoz
hardal

Bonfileler tuzlanıp biberlendikten sonra margarinde kızartılır 2 cm kalınlığında kesilmiş ekmek dilimleri de pembeleştirilir Tepsiye önce ekmekler, üzerine de etler koyulur 30 gr tereyağı bir kapta eritilir İçine un, şarap, et suyu, tuz ve biber, biraz da hardal atılır
Koyu kıvama gelene kadar kaynatılır Bu sos etlerin ü-zerine dökülüp, fırına sürülür Üzerlerine birer parça tereyağ, fırından çıkarılmadan önce de peynir koyulur Domates ve maydanozla servis yapılır

Not: Etler ikiye bölünerek, küçük şa-toarianlar hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla