Konu
:
Taze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi
Taze Soğanlı Yaz Tavuğu Tarifi
Malzemeler
2 adet tavuk göğüs eti (veya tavuk but fileto kemiksiz)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
varsa 1 çay kaşığı toz zencefil (veya rendelenmiş taze zencefil)
3 diş sarımsak
5-6 adet taze yeşil soğan
2 yemek kaşığı ketçap (veya 2 yemek kaşığı domates püresi)
1 çay kaşığı tatlı hardal
1 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm)
için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı soya sosu
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Etleri tavla zan formunda küp küp dilimleyin
İsterseniz bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz
Etlerin terbiye sosunu hazırlamak için; yumurtayı derin ve geniş bir kaba kırıp üzerine soya sosu ve nişastayı ekleyin
Çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın
Etleri bu sosa koyup elinizle iyice karıştırın
Etleri sosta bir saat kadar bekletin
Diğer taraftan yeşil soğanları ayıklayıp 2 cm boyunda doğrayın
Sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın
5 yemek kaşığı sıvıyağı derin bir vok tavasına koyup yüksek ısılı ateşte kızdırın
Terbiye ettiğiniz etleri kızgın yağa aktarıp yüksek ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar pişirin
Hafifçe pişen etleri bir el süzgeci yardımıyla tavadan alıp bir tabağa yerleştirin
Sonra da yeşil soğanları, sarımsağı aynı yağa aktarın
Sebzeleri sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar pişirin
Üzerine daha önceden kavurduğunuz etleri ekleyip karıştırın
Ketçap, tuz ve hardalı ilave edin
Sıcak haldeki suyu (et ya da tavuk suyu da olabilir) ilave edip orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-6 daha dakika pişirdikten sonra ocaktan alın
Etin pişmesi yeterli olacaktır
Yanında makarnayla servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul