Konu
:
Patates Pullu Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Pullu Levrek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Pullu Levrek Tarifi
Patates Pullu Levrek Tarifi
Malzemeler
4 parça levrek fileto
4 adet küçük, ince patates
4 kaşık tereyağ
Biraz tuz ve karabiber
Yapılışı
1)
Levrek filetolarını yıkayıp süzdürün
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
Tereyağını eritip soğumaya bırakın
2)
Patatesleri soyup, mümkün olduğu kadar incecik dilimleyin, yıkayıp suyunu süzdürün ve tereyağına ekleyerek iyice harmanlayın 10 dakika bekleyin
3)
Levrek filetolarının üzerine tereyağına bulanmış olan patatesleri balık pulu gibi dizin
4)
Önceden 230 derece ısıtılmış fırının ızgara ayarında patatesler kızarıncaya kadar balıkları pişirin
Benim aldığım levrekler ince olduğu için patateslerle beraber kolayca pişti
Eğer filetolar biraz kalıncaysa ve siz balığın pişmediğini düşünürseniz fırının ızgara ayarını kapatın, ısısını biraz düşürün alt üst pişirme ayarını ayarlayarak biraz daha balığı pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul