Konu
:
Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa )
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa )
Pazılı Tirilye Kebabı Tarifi ( Bursa )
Malzemeler
1 adet kuzu kol eti (1,5-2 kg) (veya kuzu incik eti)
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı ya da 25 gr tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan (veya 15-20 adet arpacık soğan)
5 diş sarımsak
5-6 adet yeşil taze soğan
12-15 adet pazı yaprağı
1 adet orta boy patates
1 adet ince uzun havuç
2 çay kaşığı tuz, karabiber
6-7 su bardağı sıcak su Tabiyesi için;
1 yemek kaşığı dolusu tepeleme un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru fesleğen (veya taze fesleğen)
1 adet limonun suyu
Yapılışı
Soğanları ve sarmısakları soyup incecik doğrayın
Yeşil taze soğanları ayıklayıp iki santim uzunluğunda dilimleyin
Yıkanmış pazı yapraklarını elinizle irice parçalayın
Patates ve havuçları soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayın
Diğer taraftan, yağı orta boy bir çelik tencerede hafifçe kızdırın
Kasabınıza iri parçalar halinde dilimlettiğiniz kemikli kuzu kol etlerini ya da incik etlerini tencereye aktarın
Etleri orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli çevirerek 5-6 dakika kızartın
Üzerine doğradığınız kuru soğan ve sarmısakları ekleyip 4-5 dakika daha karıştırarak pişirin
Tuz ve karabiberi serptikten sonra havuç ve patatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Sebzeleri, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kendi suyuyla kaynayıncaya kadar pişirin
Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açıp 6-7 su bardağı sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte en az 60-70 dakika pişirin
Eğer bu süre zarfında etler iyice yumuşamamışsa tekrar pişirmeya devam edin
Terbiye sosunu hazırlamak için; un, su, kuru fesleğen ve limon suyunu derin bir kapta iyice çırpın
Tencerenin kapağını açıp doğranmış pazı yapraklarını ve yeşil soğanları etlerin üzerine ekleyin
Sonra da yukarda hazırladığınız terbiyeli sosu yavaş yavaş yemeğin içine karıştırarak aktarın
Tahta bir kaşıkla karıştırın ve yemeği kısık ateşte 20 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun
Yanında pilav ve makarnayla da ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul